Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pri kraju izgradnja novog objekta XII. gimnazije

07.12.2022.

16:01

Autor: Nevena Saraga

XII. gimnazija

XII. gimnazija

Foto: Nevena Saraga / Radio Sljeme

Radove na izgradnji novog objekta XII. gimnazije u Gradskoj četvrti Gornja Dubrava obišao je gradonačelnik Tomislav Tomašević u društvu ravnateljice Jadranke Vlahovec.

Radovi na novoj zgradi XII. gimnazije u punom su jeku. Ova se škola već tri desetljeća bori s manjkom prostora u staroj zgradi, zajedno s još tri strukovne škole. Planovi o zasebnoj zgradi dugo su predlagani, obećavalo se puno, a sada je nova zgrada škole pri završetku, što posebno veseli profesore, roditelje, ali i 480 učenika koji će od siječnja pohađati nastavu u jednoj smjeni, istaknula je ravnateljica Jadranka Vlahovec.Jedna je to od najvećih kapitalnih investicija u gradskom obrazovnom sektoru, vrijedna 130 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.


- Ovo je projekt koji je započeo prije nego što smo došli na vlast i bit će jedan od zadnjih objekata po tom modelu, jer nije najbolji. Radi se o tome da je Zagrebački holding investitor, da gradi u ime Grada, a onda Grad unajmljuje samu školu od Holdinga  i na taj način su se izbjegavala pravila o kreditnoj zaduženosti grada, jer su se prebacivali krediti na Holding. To smo rekli u Skupštini da nećemo raditi, da želimo transparentnije financije. Ovaj projekt treba završiti, treba ga realizirati, a mi ćemo ga otplatiti. Moramo naći novac u proračunu za plaćanje najma ove škole, dodao je Tomašević. Nova zgrada XII. gimnazije u Međugorskoj ulici je i vrijedno arhitektonsko djelo koje spaja obrazovni prostor u kojemu se nalaze 22 učionice s društvenim u kojemu je knjižnica, te sportska i multimedijalna dvorana.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.