Hrvatski radio

Radio Sljeme

Projekt uređenja Velikog potoka Črnomerec i dalje nije završen!

24.06.2022.

13:18

Autor: Radio Sljeme

Potok Črnomerec

Potok Črnomerec

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

 Od početka izgradnje kanalizacijskog kolektora uz potok Črnomerec te pristupne ceste, prošlo je više od 14 godina, a radovi do danas nisu završeni. O tome ali i izgradnji dječjeg igrališta uz potok koje je već bilo dogovoreno da bi onda, promjenom gradske uprave, sve stalo, govorili su predstavnici gradksog HSLS-a ali i stanovnici.

U projekt kanalizacijskog kolektora, pristupne ceste ali i uređenje šetnice do sada je uloženo 120 milijuna kuna no nova Gradska uprava sve je zaustavila, ističe čelnik gradskog HSLS-a Darko Klasić


- Nova gradska uprava nažalost nije prepoznala vrijednost i važnost oplemenjivanja i pretvaranja te šetnice u park-šumu sa svim rekreacijskim popratnim sadržajima u širem centru grada te je njezino uređenje zaustavila, tvrdi Klasić.


Osim toga, stanovnici ove četvrti već duže vrijeme pokušavaju izgraditi dječje igralište, iako je plan izgradnje već bio napravljen a novci osigurani, i to je zaustavljeno. Zato je predstavnik inicijative građana Mladen Salajster pokrenuo peticiju za izgradnju dječjeg igrališta ,a poseban problem predstavlja rampa koja ograničava pristup šetnici, naglasio je Vedran Jerković otac djevojčice Tonke koja se već osam godina nalazi u invalidskim kolicima.


- Pitao bih odgovorne jesu li oni uopće svjesni što znači kada imate dijete s posebnim potrebama i onda se nemate gdje igrati, prije mjesec dana smo bili god predsjednika Vijeća Gradske četvrti Črnomerec   Dražena Lučanina, obećao je da će to biti brzo riješeno a vidim da i dalje nema ulaza, tvrdi Jerković.


- Ovo nije još samo jedno kršenje predizbornih obećanja, već je u suprotnosti sa svim ciljevima i programima koje je stranka Možemo proklamirala u javnosti, ustvrdio je Darko Klasić te apelirao na gradonačelnika da ne odustaje od ovakvih "zelenih" projekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.