Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:48 / 17.06.2022.

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Rotor kod crkve u Šestinama uskoro u prometu

Rotor u Šestinama

Rotor u Šestinama

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Idućeg tjedna u promet će u punom profilu biti pušten novoizgrađeni rotor kod crkve u Šestinama. U planu je i rekonstrukcija Šestinske ceste, ali i neke druge komunalne akcije, najavio je u našoj emisiji "Moj Firtl" predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak. 

Rotor u Šestinama trebao bi doprinijeti boljoj protočnosti prometa, ali prije svega sigurnosti svih sudionika. Da bi se ta priča zaokružila u planu je i rekonstrukcija Šestinske ceste.

- Rotor još nismo pustili u punom profilu, ali ipak se lakše diše i nema tolikih kolona do Lukšića. U ponedjeljak, utorak i srijedu zatvaramo prometnice, a u četvrtak ćemo u ranim jutarnjim satima otvoriti kružni tok u punom profilu sa svim pristupnim cestama. S time da je osigurano milijun kuna za rekonstrukciju Šestinske ceste do Lukšića, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak.

Ti bi radovi trebali početi u ponedjeljak, a u planu su i neki drugi projekti koji će uljepšati vizuru Šestina te poboljšati kvalitetu života u tom dijelu grada.


- Onda imamo drugu i treću fazu. Jedna će se odvijati u rujnu, a radi se o kompletnom uređenju zelene površine ispred Vatrogasnog doma Šestine, te rekonstrukciji dječjeg parka s igralištem i šetnicom. I uspjeli smo dogovoriti uređenje ulaza u Šestine, kaže Kompesak. 


Dodao je Kompesak kako se nada da će u ovoj godini na red doći i uređenje Trga svetog Šimuna u Markuševcu.


- I onda završno Bliznec, Gračanska i Markuševečka cesta, rotor povezan s Jazbinom, najavio je.


A kod crkve u Šestinama plan je postaviti spomenik za sve poginule i nestale pripadnike Vojne policije tijekom Domovinskog rata te rekonstrukcija spomenika palim borcima NOB-a koji je oštećen u potresu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici