Hrvatski radio

Radio Sljeme

Šafranek: "Zagrebački sport je u krizi!"

10.05.2022.

12:11

Autor: AKK/Radio Sljeme

Zagrebački sport na aparatima?

Zagrebački sport na aparatima?

Foto: Zoe Šarlija / Pixsell

U postotku, Zagreb za sport izdvaja manje nego Osijek, Rijeka ili Zadar, a hrvatskome sportu donosi najbolje rezultate i najviše medalja. S pretpandemijskih 160 milijuna kuna, Sportski savez grada Zagreba ove godine raspolaže sa 115 milijuna, a potrebe zagrebačkog profesionalnog i rekreativnog sporta puno su veće. O tome je bilo riječi u emisiji "Gradska posla".

- Na javni poziv za sredstva za 2022. godinu, 74 sportska saveza, članica krovnoga Saveza, apliciralo je za 237 milijuna kuna, a mi imamo 114 milijuna 670 tisuća. I sad mi recite vi ili bilo tko drugi, tko može tu biti zadovoljan? - kaže predsjednik Saveza, Vjekoslav Šafranić.


Slamka spasa nalazi se u najavi gradonačelnika Tomislava Tomaševića kako će, rebalansom proračuna, zagrebački sport ove godine dobiti financijsku injekciju od 20 milijuna kuna, kaže Šafranić:


- Ako na rebalansu, ne daj Bože da se desi, da ne dobijemo, mi smo u banani. Tu onda izlaza nema, mi možemo nekako preživljavat', ali to je onda improvizacija improvizacije u sportu ne prolazi. Možemo zaboravit onda neka natjecanja, rezultate europske, svjetske...a omladina se poistovjećuje s nekim šampionima. Prema tome, vrhunski sport vuče i rekreaciju - 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Gradska posla

Uvijek provjereno i bez zadrške - o gradu i onima koje financiramo prirezom : "Gradska posla" slijede stope rado slušanih emisija Radio Sljemena gradske tematike. Budite s nama utorkom od 10 sati i 30 minuta. Urednik je Ivan Fedor.

Poslušajte u Slušaonici