Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP-ova verzija "ajngemahteca"

25.08.2014.

13:45

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Forum mladih SDP Zagreb ispred Gradskog je poglavarstva organizirao Performans „ajngemahtec“, kojim su željeli ukazati na važnost razvrstavanja otpada, s kojim se u gradu trebalo početi još prije mjesec dana.

Početak projekta razvrstavanja otpada u našemu je Gradu najavljen za 24. srpnja - video spotom gradonačelnika u kojem on prikazuje svoje kulinarske vještine kuhajući ajngemahtec, podsjetili su SDP-ovci. No, kako su upozorili, sve je ostalo samo na spotu. Stoga su jutros ispred zagrade Gradskog poglavarstva organizirali prigodni program, kojim su željeli ukazati na važnost razvrstavanja otpada s jedne strane te s druge strane upozoriti na zabrinjavajući porast divljih odlagališta u gradu i njegovoj okolici.

Potpredsjednik Foruma mladih SDP Zagreb Tomislav Koledić pri tom je ukazao opasnosti koje vrebaju iz nekoliko sličnih divljih odlagališta otpada, te kao primjer naveo odlagalište u Novom Zagrebu u naselju Trokut.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.