Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sindikati: "Raskinite ugovor s Odvjetničkim društvom Hanžeković"

14.03.2014.

14:28

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog mogućeg povećanja troškova ovrha građanima, nakon što je Direkcija Zagrebačkog holdinga naložila podružnici - tvrtki Čistoća da Hanžekoviću preda sve ovršne i sudske predmete koje je vodila pravna služba Čistoće, sindikati su zatražili od Uprave holdinga i gradonačelnika Bandića hitno raskidanje ugovora s Odvjetničkim društvom Hanžeković i partneri.

Sindikati smatraju da usluge tog odvjetničkog društva Čistoći nisu potrebne, te optužuju Upravu Holdinga da je angažiranjem Hanžekovića odlučila "oderati do kraja" Zagrepčane i brojne radnike koji mjesecima ne primaju plaće ili rade za minimalac, pa ne mogu plaćati režijske troškove na vrijeme, zbog čega im prijete blokade računa i ovrhe.

"Kako u nas vrijedi izreka 'plati, pa se žali' mnogi će građani trostruko više morati platiti cijenu vođenja ovršnog postupka nego do sada, kada je taj posao vodila ekipirana i stručna pravna služba podružnice. Sada bi to trebalo raditi odvjetničko društvo prema 'socijalno osjetljivim' odvjetničkim tarifama, koje su odvjetničke urede odavno svrstale visoko na ljestvici ukupnih prihoda", navode u izjavi sindikalni čelnici Mladen Novosel iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata. "Javno apeliramo na Upravu Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika, koji se uvijek hvali brigom za svoje građane, da prestanu pogodovati bogatim pojedincima i hitno povuku nalog i raskinu potpisani ugovor s dotičnim odvjetničkim uredom, te time dokažu brigu za "malog čovjeka", poručili su sindikalci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.