Hrvatski radio

Radio Sljeme

Što donosi strategija željezničkog prometa?

18.03.2014.

15:18

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na kapitalnom remontu 16 km duge pružne dionice Zagreb Borongaj - Dugo Selo počeli su krajem rujna prošle godine, a njihov završetak predviđen je za ovo ljeto. Prvi čovjek Grada Milan Bandić zadovoljan radovima, najavio je skorašnju izradu strategije gradskog željezničkog prometa.

U tijeku je upravo završna, treča faza radova na dionici Čulinec - Zagreb Borongaj. Zadnji kapitalni remont spomenute dionice rađen je prije više od 35 godina, time je vrijednost spomenutih radova još i veća. Napomenuo je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić, dodavši kako će, nakon radova brzina vlakova na toj dionici biti podignuta na 140km/h.

Teče li sve po planu provjerio je prijepodne prvi čovjek grada Milan Bandić. Mi pozdravljamo ovo što radi HŽ infrastruktura, istaknuo je Bandić, dodavši, kako je konačno došlo vrijeme za izradu strategije željezničkog prometa u Gradu Zagrebu."...Opcije su dvije, jedna je spuštanje pruge ispod zemlje, druga je - što HŽ zastupa i čemu sam ja bliži - iznad zemlje...Ali neka se stručna povjerenstva dogovaraju i neka u roku od nekakvih 6 do deset mjeseci iznjedre neko rješenje..." poručio je prvi čovjek Grada.

U budućnosti je plan nakon obnove infrastrukture prigradskog prometa, napasti srce željeznice - najavio je gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.