Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uhićen Mamić, njegov sin Mario, Vrbanović, Krota i Stipančić

18.11.2015.

13:45

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, njegov sin Mario privedeni su rano jutros, a nešto poslije izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović. Navodno su razlog sporni transferi nogometaša iz Dinama obavljani preko agencije Mamić sport agency, koju je vodio Mario Mamić.

Tim je transferima iz Dinama izvučeno oko 80 mil. kn.

Član Izvršnog odbora HNS-a Ante Kulušić ocijenio je da je riječ o političkoj odluci donesenoj na dan kada je pao Vukovar i kada je trebalo skrenuti pozornost s obilježavanja tog događaja. Ovo je politički cirkus, rekao je Kulušić.

Mamić je u međuvremenu priveden u službene prostorije USKOK-a, priopćio je GNK Dinamo.

Vrbanović je priveden nakon što se vratio u Hrvatsku iz Rusije, gdje je bio s reprezentacijom koja je igrala u Rostovu na Donu. Prije nego što je stigao u Hrvatsku, njegov odvjetnik Mate Matić kazao je da u novoj USKOK-ovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen jer je nakon prvog pokretanja istrage položio jamčevinu koja podrazumijeva da će se odazvati svakom pozivu istražitelja.

Osim što su bili u prostorijama GNK Dinamo, pripadnici USKOK-a bili su i u prostorijama Hrvatskoga nogometnog saveza.

GNK Dinamo potvrdio je akciju USKOK-a i objavio priopćenje: Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice kluba. Slično priopćenje objavilo i Hrvatski nogometni savez. Kaže da će pravodobno će obavještavati javnost s novim informacijama te daljnjim odlukama putem službene internetske stranice Saveza.

Mamić je otprije pod USKOK-ovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kn, a proračun za barem 12,2 milijuna kn neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.