Hrvatski radio

Radio Sljeme

Upitna sigurnost Pasančeve ulice u Donjoj Kustošiji

15.04.2022.

12:44

Autor: Mario Mihaljević

Upitna sigurnost ulice

Upitna sigurnost ulice

Foto: Boris Scitar / Pixsell

Pasančeva ulica u Donjoj Kustošiji, u kojoj se nalazi osnovna škola Otona Ivekovića i dječji vrtić, godinama izaziva rasprave tamošnjih stanovnika o sigurnosti ulice. Riječ je o slijepoj ulici na čijem zapadnom dijelu već godinama stoje stupići.

Je li ona sigurna ovakva kakva jest ili bi je trebalo učiniti sigurnijom uklanjanjem stupića, govorilo se u emisiji Radio Sljemena "Moj Firtl". Inicijativa za rješavanje ovog problema pokrenuta je prije petnaestak godina, rekao je vijećnik Mjesnog odbora, Dragutin Roginić


- Nešto što je povećanje prometne sigurnosti je nešto o čemu se govori od 2000. godine kada su sve naše ulice stavljene kao jednosmjerne. Radi lakše regulacije prometa, i u tom smislu se nas stanare ništa nije pitalo. Ono što se dogodilo tada je da nije bilo toliko automobila kao danas kada su stavljani stupići - rekao je Roginić. 


Josip Borošak, dugodišnji stanovnik ovog dijela Kustošije, smatra da veliki problem u Pasančevoj ulici predstavlja i parkiranje: 


- Nije problem toliko prometa koliko je problem parkiranje. Ovdje se parkiraju svi djelatnici škole i vrtića. Moj prijedlog je bio da se ova strana pretvori u parking, te da se djeci i pješacima osigura metalna ograda - kaže Borošak.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Moj firtl

"Moj firtl" svakog petka otkriva nove probleme Zagrepčana koji se s povjerenjem javljaju autoru emisije Ivanu Hlupiću. Iza nas su već desetci riješenih gradskih problema, kilometri uređenih nogostupa i ulica, zasađeni drvoredi, preuređeni parkovi...javite nam se i vi jer - nama je stalo!

Poslušajte u Slušaonici