Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Žablji dan" u ZOO-u

06.04.2014.

14:21

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zoološki vrt od 11 do 18 sati, obilježava "Žablji dan" na temu "Vodozemci kao čudo prirode". Edukatori ZOO-a pozivaju - "Dođite i sjajno se žabavite!"

"Žablji dan" se u Zoološkom vrtu organizira već šest godina, a glavni su ciljevi događaja promicanje zaštite vodozemaca te upoznavanje posjetitelja s njihovim jedinstvenim odlikama, neobičnom načinu života te nevjerojatnim sposobnostima. Upravo ih to čini čudom prirode", ističe edukator ZOO-a Tomislav Krizmanić.

Tijekom "Žabljeg dana" posjetitelji će moći upoznati najneobičnije vodozemce te dodirnuti živu žabu. Za one koji žele naučiti što više o čudesnom svijetu vodozemaca, u paviljonu Insektarij pripremljena je posebna interaktivna izložba. Na njoj će posjetitelji moći vidjeti i vrste vodozemaca koje se ranije nisu mogle vidjeti u Zagrebu, a među njima su tajlandska žaba bradavičarka, uhata borneanska gatalinka i amazonska mliječna žaba.

Kreativci će u likovnim radionicama izrađivati straničnike s motivima vodozemaca te origami žabice. Za ljubitelje zabave na otvorenom organizirane su igre "Žablje muke", "Njam, njam" i "Super tata". Volonteri Hrvatskog herpetološkog društva Hyla predstavit će svoje projekte zaštite i istraživanja vodozemaca, navodi u priopćenju Zoološki vrt.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.