Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zapamtite Vukovar

17.11.2014.

11:54

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Trnje, u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i još 50 braniteljskih udruga s područja Grada, organizira obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Sve počinje večeras. Pod već poznatim sloganom - "I reći ću vam samo još jednu stvar, ZAPAMTITE VUKOVAR" od 18 sati - palit će se lampaši uz Ulicu grada Vukovara s jedne i druge strane kolnika, kao i u Vukovarskoj ulici u Donjoj Dubravi.  

"Pozivamo sve Zagrepčane i Zagrepčanke da nam se pridruže...s nama će biti i djeca osnovnih i srednjih škola, po preporukama Ministarstva i Gradskoga ureda za obrazovanje i sport...bit će svi oni koji osjećaju dužnost...pa čak i oni koji ne mogu doći, neka stave lampaš u svoj prozor..." - rekao je član Kluba veterana Milan Zanoški.

Od 18 i 30 na križanju Ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara - uslijedit će i prigodni program.

U utorak od 19 sati bit će služena misa u crkvi "Sveta Mati Slobode" na Jarunu. Nakon mise uslijedit će i koncert Bogu i domovini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.