Hrvatski radio

Radio Split

Alen Nižetić novim spotom oživio pjesmu s početka glazbene karijere

30.03.2022.

10:14

Autor: Denis Šabić

Alen NIžetić

Alen NIžetić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Alen Nižetić broji više od 26 godina pjevačke karijere. Nakon pjevanja u Tutti-Frutti bendu samostalnu karijera započinje 1997. Prve su mu godine solo karijere obilježene suradnjom s jednim od najpoznatijih hrvatskih tekstopisaca Nenadom Ninčevićem. Upravo s njim stvara pjesmu „Živim“ koja je izašla na Alenovmom prvom solo albumu „Happy end“. Nenad Ničević napisao je tekst te s Alenom Nižetićem napravio glazbu. Od tada pjesmu su zavoljeli mnogi, a sada je napokon dobila i svoj spot za kojeg se pobrinuo Mario Jelić, Propono multimedia Split.

Alen Nižetić

Alen Nižetić

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

O pjesmi "Živim" Alen Nižetić je rekao:

Radi se o pjesmi koju sam izdao 1997. na svom prvom albumu Happy end. Tada nismo snimili spot za nju, a ona je svih ovih godina ostala tu. I danas me sretnu ljudi na ulici i pitaju koja vam je ova nova pjesma, jer se ponovno počela vrtit' na radijskim stanicama. Izgleda da je ta pjesma starija od nekih koji pitaju za nju, a to ne znaju. To me ponukalo još prije dvije godine da snimimo noviju verziju pjesme i spot, ali zbog svih ovih problema s koronom nije se sviralo, nije se radilo.

Alen Nižetić i Želimir ŠKarpona

Alen Nižetić i Želimir ŠKarpona

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Sigurni smo da će ovo, kako Alen kaže "osvježenje pjesme i novi povratak u život spotom" uistinu naći put do srca slušatelja. O Alenovim glazbenim planovima, novim pjesmama i nastupajućim koncertima poslušajte prilikom njegovog gostovanja u Top listi Radio Splita.

Alen Nižetić u Top listi Radio Splita

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Svi za Lećevicu

radionice