Hrvatski radio

Radio Split

"2CELLOS" nastupili s Bocellijem

29.11.2014.

23:57

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slavni domaći čelistički duo nastupio je na koncertu Andree Bocellija u zagrebačkoj Areni izvevši, zajedno sa slavnim tenorom "Musica proibita" Stanislaoa Gastaldona.

"Drago mi je da sam opet u vašoj zemlji i da mogu nastupiti s vašim sjajnim glazbenicima" rekao je Bocelli prije nastupa sa 2Cellos. U subotu navečer, 29.11.2014. slavni je talijanski tenor nastupio na solističkom koncertu u zagrebačkoj Areni - "Andrea Bocelli, a passion for life". U prvom je dijelu izvodio operne arije uz pratnju više od 150 hrvatskih glazbenika - članova Zagrebačke filharmonije i Akademskog zbora "Ivan Goran Kovačić", također iz Zagreba. Dirigirao je stalni koncertni suradnik Bocellija, maestro Marcello Rota kojega smo vidjeli u kolovozu 2007. kada je nastupio na Trogirskom festivalu filmske glazbe. 

Drugi dio koncerta započeo je 2Cellos oduševivši publiku izvedbom "Gabriel's oboe" iz filma "Mission" slavnog talijanskog filmskog skladatelja Ennia Morriconea koji bi trebao u travnju nastupiti u Zagrebu sa svojim orkestrom. U nastavku, Bocelli je izveo i neke popularne talijanske kancone - "Mama", Funiculi funicula". Kraj koncerta pripao je njegovim obradama "La vie en rose", "Can't help falling in love", "Vivo per lei", "Quizas, quizas, quizas", koje je izveo uz svoju gošću, talijansku pjevačicu Ilariu Della Bidia. "Time to say goodbye", zajedno su poručili pri kraju koncerta koji je Bocelli završio Puccinijevom arijom "Nesun dorma" uz veliku pomoć sjajnih zagrebačkih glazbenika iz Filharmonije i Zbora "Ivan Goran Kovačić" i ovacije publike koja ga je na nogama ispratila sa pozornice. 

Tijekom koncerta, publici se, u zagrebačkoj Areni, predstavila talijanska sopranistica Alessandra Marianelli,  mlada varaždinska sopranistica Lana Kos i gitaristički mješoviti duet "Carisma". Oni su oduševili publiku izvedbom na svojim gitarama Uvertire iz opere "Carmen". Čine ga klasični gitaristi - Magdalena Katcheva i Carlo Corrieri kojima Bocelli pomaže u razvoju karijere. A da li će pomagati i našim glazbenicima, uskoro ćemo doznati, jer je nakon koncerta Bocelli razgovarao s nekima od njih

Ono što na koncertu nije valjalo jest - polupopunjeno gledalište. Prema slobodnoj procjeni - oko 8 tisuća gledatelja. Premda je na koncert stiglo dosta Slovenaca, skupe ulaznice spriječile su mnoge u posjeti ovog, lijepo tempiranog koncerta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.