Hrvatski radio

Radio Split

Božidar Petrač novi-stari predsjednik DHK-a

07.06.2014.

14:23

Autor: Irena Dizdarević/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Društva hrvatskih književnika u sljedećem trogodišnjem mandatu bit će Božidar Petrač. Odlučeno je na izbornoj skupštini Društva. Petrač dobio je 95 glasova, a njegov protukandidat Borben Vladović 34 glasa.

Petrač, koji je ponovno izabran na trogodišnji mandat, zahvalio je članovima skupštine te najavio da će se zauzimati za izvršenje Strateškog plana Društva od 2014. do 2016. godine, za stvaranje uvjeta za poticanje suvremenoga književnog stvaralaštva i vrjednovanja hrvatske književnosti, poticanje čitanja i recepciju hrvatske književnosti, zaštitu autorskih prava i materijalnoga položaja članova Društva, a i promicat će hrvatsku književnost u svijetu.

Predstavljajući svoj program, Petrač je ustvrdio da je teško očekivati, uza sve njihove prigovore, da će se išta promijeniti "u diskriminatorskom odnosu koji prema Društvu hrvatskih književnika iz godine u godinu iskazuje Ministarstvo kulture kao, čini se, kućna radinost točno određenih partikularnih interesa i podobnih skupina".

Dopredsjednici Društva bit će izabrani na konstituirajućoj sjednici koja bi se trebala održati 18. lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.