Hrvatski radio

Radio Split

Izložba članova udruge ART More

26.06.2014.

19:30

Autor: Goran Pelaić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Splitska likovna udruga Art more u četvrtak je priredila izložbu radova svojih članova u slastičarni Cukarin (Matice hrvatske 1), uz zvuke dalmatinske pjesme i prigodni domjenak.

Likovna udruga "ART More" osnovana je 3. svibnja 2011. godine u Splitu. Glavni ciljevi udruge su razvijanje i promicanje likovne i primijenjene umjetnosti, razvijanje ljubavi kod djece i odraslih prema moru, podmorju, otocima i Dalmaciji općenito, te svijesti o našoj zemlji kao obali s tisuću otoka. Udruga se bavi organiziranjem izložbi svojih likovnih radova, umjetničkih fotografija, predmeta podmorja, večeri poezije, kreativnih i eko radionica na temu mora, brodova, vala, škoji... Svoju odgojno-obrazovnu komponentu iskazuje kroz provođenje edukacije u svrhu pripreme učenika za upis u srednje i visoke umjetničke škole te razvijanje svijesti za očuvanje čistoće mora, plaža i obale. Sudjelovanjem na likovnim kolonijama razvijaju i potiču suradnju s umjetnicima te na taj način promiču interkulturni dijalog među umjetnicima različitih umjetničkih izričaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.