Hrvatski radio

Radio Split

Izložba karikatura na Lastovu

18.07.2014.

17:36

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humora je sve manje, sve ga je manje u našim javnim medijima, skriva se, pa za pogledati karikature o temi ekologije ili portrete naših poznatih faca – treba otputovati na pučinski otok Lastova. Tamo će u subotu 19. srpnja u 20:30 biti otvorena sedma izložba karikatura. Kakav je bio odaziv karikaturista i tko su pobjednici – otkrit će nam utemeljitelj festivala, karikaturist Sveto Pinjuh:

Dakle, nagrada za najbolju karikaturu o temi ekologije pripala je Brunu Budroviću iz Slavonskog Broda, a priznanja će dobiti Marko Ivić, Srećko Puntarić Felix i Damir Novak. 

Nagradu za portret karikaturu dobio je osječki karikaturist Miroslav Gerenčer, a priznanja Tomislav Kaurin, Davor Trgovčić i Ana Gezi. 

U prigodnom programu otvorenja izložbe, koja ostaje otvorena do konca turističke sezone na tom pučinskom otoku, nastupit će novinar i aforist Mladen Vuković, autor teksta u katalogu izložbe te Ivan Iko Delaš - baba Manda, popularni komičar iz šaljive emisije "Kad se smijah tad i bijah" HR Radio Splita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.