Hrvatski radio

Radio Split

Međunarodni kazališni kamp na Visu

08.07.2014.

07:27

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 17. do 31. kolovoza na otoku Visu održat će se 2. BESA KAZALIŠNI KAMP s bogatim kulturnim i edukativnim programom u organizaciji kazališta Besa kazališta koje vodi Marica Grgurinović.

Posjetitelji će u tom razdoblju moći sudjelovati u 6 radionica plesa, glume, glazbe i drugih metoda kazališnog izričaja, javnim prezentacijama radionica, jutarnjim treninzima joge, predstavljanju knjige Ana – Marije Fabjanić „SLIKOVNICA OD PIDŽAME“ te izložbi pod istim nazivom, predstavama te open stage večerima. Radionice i prezentacije održavat će se u zatvorenima, ali i otvorenim prostorima, trgovima, plažama... kako bi disali zajedno... Otok i sudionici - kažu organizatori. Sjedište Kampa je Ljetna pozornica Kulturnog centra u Visu.

BESA KAZALIŠNI KAMP je nastao iz želje i potrebe da se na prekrasnom otoku povežu kreativci i organizacije koje imaju slične vizije, da se udruže i zajednički ponude bogati kulturni i edukacijski program. Zato je BESA KAZALIŠNI KAMP međunarodno okupljalište kazališnih umjetnika koji se temelji na ideji izoliranog i koncentriranog laboratorijskog rada gdje koristimo kazališne metode za istraživanje na temu Otoka. Kazališni kamp je početak razvoja i nastanka eko – kazališne kolonije koju Kazalište BESA namjerava pokrenuti na Visu, s ciljem da se ujedine samoodrživi razvoj i kazališna umjetnost. Održava se drugu godinu zaredom, a prvi put s međunarodnom ekipom umjetnika/pedagoga.

Radionice su namijenjene kazališnim istraživačima i svima koji žele na nov i zanimljiv način uroniti u svoju kreativnost i izražavanje. Dobrodošli su oni koji imaju već neko iskustvo i znanje na sceni pa ga žele još produbiti, ali ne nužno. Također, radionice su otvorene i profesionalcima. U programu Kampa su i radionice namijenjene djeci kao i odraslima. Istraživanje/putovanje provodimo na način da polaznicima osiguramo radionicu, hranu i smještaj unutar Kampa i to po vrlo povoljnim uvjetima kako bismo ostali dostupni svim znatiželjnicima...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.