Hrvatski radio

Radio Split

Noć kazališta u subotu

15.11.2014.

07:16

Autor: Mirjana Maroević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnjoj šesto Noći kazališta, koja se održava pod geslom „Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu“ večeras su se tradicionalno odazvala sva tri splitska kazališta, a prvi put se uključuje i otok Šolta - jedina ovogodišnja otočna lokacija. Predstave su besplatne ili uz znatno niže cijene ulaznica.

Program Noći kazališta na Šolti počinje u 19 sati i 30 minuta  komedijom "Sotona u ambulanti" Davora Jerkovića u izvedbi kazališnih amatera "Sulet", u Domu kulture u Grohotama.

Splitski HNK u 19:30 izvest će balet Čajkovskog "Trnoružica", splitski GKM predstavu Važno je zvati se Ernešto Marijane Nole u 20 sati i 30 minuta, dok je najmlađoj publici, uz beplatan ulaz u 18 sati, u Gradskom kazalištu lutaka ponuđena  predstava Olje Lozice DARMARZEMSKA.

I Kaštelansko kazalište ove je godine uz besplatan ulaz pripremilo predstavu za djecu "Pepeljuga po kaštelanski" KUD-a Karol Wojtyla sa početkom u 18 sati. U 20 sati nastupit će kazalište Mali princ iz Omiša sa predstavom "Stranka ljubavi" Milana Grgića u režiji Otokara Levaja, a u 22 sata glazbeni performans "Dancing guitar" izvest će Ivan Jurić, sve u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću.

Više poslušajmo u prilogu Mirjane Maroević:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.