Hrvatski radio

Radio Split

Oživjela "Legenda o Miljenku i Dobrili"

02.08.2014.

13:24

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U opuštenoj atmosferi pred punim gledalištem ispred povijesnog dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću u petak je, izvođenjem predstave "Legenda o Miljenku i Dobrili", svečano zatvorena ova istoimena kaštelanska ljetna priredba i turistički spektakl. Time su se Kaštela nakon sedam renesansnih dana, posvećenih tragičnim ljubavnicima Miljenku i Dobrili, ponovno vratila u sadašnjost.

 

Posebni gosti posljednjeg dana bili su "Kliški uskoci", legendarna povijesna postrojba čiju slavu i danas promiču vrijedni članovi udruge pod vodstvom Damira Žure. Kliški uskoci demonstirali su borbe raznim vrstama mačevima, što je izmamilo uzdahe prisutnih gledatelja. U sklopu programa prikazana je i revija renesansnih frizura koju su pripremili Marija i Zoran Mićanović, vlasnici frizerskog salona "Mala Marija" iz Kaštel Kambelovca.

- Ova priredba prilika je da još više promoviramo legendarnu priču o našim poznatim ljubavnicima, ali i dobra prigoda za što bolju promociju kaštelanske turističke ponude - kazao je dogradonačelnik MiliNovak i zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji manifestacije.

Zadovoljstvo manifestacijom nije krila ni predsjednica Turističke zajednice Grada Kaštela NadaMaršić, čija je želja da kaštelasnki Romeo i Julija, odnosno Miljenko i Dobrila, postanu  prepoznatljiv brand Grada Kaštela, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, te promoviraju Kaštela kao atraktivnu turističku destinaciju kroz zanimljiv spoj kulturnih, povijesnih i gastronomskih elemenata.

«Legenda o Miljenku i Dobrili» uprizorena je prema scenariju kroničara Nevena Bućana, ulogu redatelja preuzeo je Robert Raponja. Organizator manifestacije «Legenda o Miljenku i Dobrili»su Grad Kaštela i Turistička zajednica Grada Kaštela, a zadaću producenta preuzeo je Tonči Šundov, pokretač splitske tradicionalne kostimirane turističke manifestacije «Dani Dioklecijana».

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.