Hrvatski radio

Radio Split

Počinje Mjesec hrvatske knjige

14.10.2014.

15:48

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Split je u srijedu, 15. listopada, domaćin središnje nacionalne proslave početka obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige čija je tema – ljubav, a obilježava se pod geslom "O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi!", inače parafrazi poznatoga američkog pisca Rajmonda Carvera. Prigodni program u Splitu 15. listopada održat će se na otvorenome, u Strossmayerovom parku u 13:30 sati..

Program otvaranja Mjeseca hrvatske knjige 2014.

srijeda, 15. listopada


13:30 - 14:30 (gradski Đardin)
Svečano otvaranje Mjeseca hrvatske knjige
Nastupaju učenici splitskih osnovnih škola Lučac, Marjan i Trstenik uz glazbenu pratnju učenika Glazbene škole Josipa Hatzea. Voditeljica programa:Mirela Meić

17:00 (Odjel za djecu i mlade)
Nastupaju djeca iz vrtića Popaj, Calimero i Šareni svijet uz glazbenu pratnju polaznika Male škole gitare na bazi sluha GKMM

18:30 (velika dvorana)
Program otvaranja Mjeseca hrvatske knjige2014.
Nastupaju učenici spl. srednjih škola, studenti Umjetničke akademije i učenici Glazbene škole J. Hatzea

19:30 (velika dvorana)
„Pričaj mi o ljubavi...“-razgovor na temu „Ljubav u književnosti“. Sudjeluju: Aleksandra Kardum, Mejrema Reuter, Jasen Boko i Edi Matić. Voditeljica je Patricija Vodopija. U glazbenom dijelu večeri nastupa grupa Westaste (N. Simunić, B.Grašo, S.Koceić)

18:00 (dvorana 3)
Michelangelo Antonioni „Noć (La notte)“(1961)edukativna projekcija filma

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.