Hrvatski radio

Radio Split

Prvi Festival strip kulture Comicator u Splitu

19.04.2022.

18:38

Autor: HRT Radio Split

Comicator

Comicator

Foto: GKMM Split / GKMM Split

Prvi Festival strip kulture Comicator bit će otvoren izložbom strip tabli Bonellijevih crtača 22. travnja 2022. u 10.00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. U tri dana na četiri mjesta organiziraju se brojna događanja.

Comicator (eng. comic/strip + komunikacija = komunikacija stripom), prvi Festival strip kulture u Splitu se održava od 22. do 24. travnja 2022. u organizaciji tri prijatelja i ljubitelja strip kulture - Dalibora Ivaniševića, vlasnika Striparnice Columbo, Nikole Miškovića, grafičkog dizajnera i umjetničkog direktora festivala te Nenada Zečića – stripofila i voditelja projekta.

Izložbe će biti organizirane u Hrvatskom pomorskom muzeju i Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Izložit će se originalne strip table iz Zagorovih stripova, kao i in memoriam table Alema Ćurina, legendarnog splitskog strip crtača, hvarskih korijena koji je bio stalni i cijenjeni gost svih hrvatskih strip festivala.

U sklopu festivala, u Splitu će gostovati tri vrsna Zagorova crtača iz produkcijske kuće Sergio Bonelli Editore; Joevito Nuccio, Marco Verni i Walter Venturi.

Komunikacija festivala ostvaruje se prvenstveno preko društvenih mreža, naročito preko Facebook grupe Stripovi Columbo.


Comicator Split

Comicator Split

Foto: Comicator / Comicator

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.