Hrvatski radio

Radio Split

Video uradci " Više od sporta"

12.08.2014.

11:44

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U splitskom Domu mladih, Multimedijalnom kulturnom centru – MKC, 14. kolovoza u 20h otvara se izložba video radova pod nazivom Više od sporta. Kroz jezik sporta autori progovaraju o političkom, osobnom i mogućnostima tijela.

Od 14. do 28. kolovoza galerijski prostor Multimedijalnog kulturnog centra Doma mladih u Splitu ugošćuje izložbu pod nazivom Više od sporta. U kustoskom odabiru Branke Benčić i Tonča Kranjčevića Batalić na izložbi su predstavljeni video radovi Tanje Dabo, Ane Hušman, Vedrana Perkova, Renate Poljak, Sandre Sterle, Borisa Šituma i Gorana Škofića.

Iz predgovora izložbe izdvajamo: "Još je tridesetih godina prošlog stoljeća Lewis Mumford zaključio kako je sport kao masovni spektakl nadomjestak za osjećaj života koji se gubi pod pritiskom modernih tehnologija na društvo. Ali sa svojim motom "brže, više, jače" sport danas ne pruža samo osjećaj živote, on reproducira i modernističku pretpostavku beskrajnog napretka. A imperativ napretka sa sobom nosi umor i greške, tenzije i krize, koje se kako na političkom ili ekonomskom manifestiraju i na osobnom nivou. Dekonstrukcije političkog, kao i pitanja osobnih identiteta ili mogućnosti tijela teme su koje su umjetnike okupljene na ovoj izložbi potakle da posegnu u bogat repozitorij slike sporta."

Otvaranje izložbe predviđeno je za 14. kolovoza u 20 sati, a izložba se može razgledati od ponedjeljka do petka od 18 do 21 sat. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.