Hrvatski radio

Radio Split

Zborska obrada pjesme "Tvoja zemlja"

17.04.2020.

11:34

Autor: Mladen Vuković

Foto Youtube

Foto Youtube

Foto: - / -

Iz želje da se ujedine virtualno kada je nemoguće ostvariti to fizički i pruže potporu svima koji nam omogućuju život u izolaciji, mješoviti pjevački zbor Camerata Vocale Split pod ravnanjem dirigentice dr. sc. Sare Dodig Baučić predstavio je virtualni projekt iZBOR/ iCHOIR Camerate Vocale Split.

Riječ je o glazbenoj gesti koja je nastala u uvjetima izolacije i članovi ovog nagrađivanog zbora iz svojih su domova virtualno zajedno zapjevali pjesmu "Tvoja zemlja".

Audio produkciju za virtualni zbor potpisuje Hrvoje Domazet, dok je za video produkciju zaslužan fra Jerko Kolovrat. iZBOR/ iCHOIR Camerate Vocale Split ujedinjena je pjevana poruka, a pjesmu „Tvoja zemlja“ (glazba: Alfi Kabiljo, tekst: Drago Britvić, izvođač originala: Vice Vukov, obrada: Sara Dodig Baučić) posvetili su svim ljudima koji se nalaze u teškoćama, zdravstvenim djelatnicima, svima koji su trenutno na radnim mjestima izloženi oboljenju, svim pacijentima sa željom za ozdravljenje, kao i svima onima kojima su domovi oštećeni u minulom potresu.

Prvi nosač zvuka Camarata Vocale Split je snimila 2019. godine pod nazivom „Tu Domine, spes, mea/ Tragom hrvatske pjevane baštine“. CD je izdan od strane nakladničke kuće Croatia Records.

Splitski zbor Camerata Vocale Split osnovan je 2018. godine i organizira Međunarodni festival pjesme SING (in) SPLIT koji godišnje okupi oko dvije stotine izvođača oko različitih idioma pjesme (www.singinsplit.com), trebao se održati po treći put u svibnju, ali je odgođen.

U razgovoru s Mladenom Vukovićem, više o tom zboru govori nam voditeljica dr. sc. Sara Dodig Baučić.

Pjesmu možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=rsgZsodm_xQ&feature=youtu.be

SARA DODIG BAUČIĆ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.