Hrvatski radio

Radio Split

Zgodne žene spašavaju stvar

11.09.2014.

11:54

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugo izdanja festivala 'Zgodne žene spašavaju stvar' u organizaciji udruge Skribonauti događa se ovaj vikend u Galeriji umjetnina u Splitu.

12. rujna, očekuju nas filmski radovi mladih redateljica Sonje Tarokić Une Gunjak. Gledatelji će moći vidjeti Pametnice (r. Sonja Tarokić i Hana Jušić), Ja sam svoj život posložila (r. Sonja Tarokić; nagrade Dana hrvatskog filma i Sarajevo film festivala) i Kokoška (r. Una Gunjak; film uvršten na Tjedan kritike u Cannesu 2014.)
 
Večer pričanja priča je u subotu, 13. rujna, Slobodanka Boba Đuderija Aleksandra Kardum ispričat će nam svoje priče na temu 'Što žena nauči od žene'. Uz još pokojeg gosta iznenađenja, Skribonauti se najviše nadaju da ćete priče pričati vi pa pozivaju sve koji će se tog dana naći u Splitu da se ohrabre, uzmu mikrofon u ruke i ispričaju svoju priču. Svaki pripovjedač dobiva knjigu na poklon. 
 
Umjesto u četvrtak, kada je program odgođen zbog kiše, u nedjelju će se prikazati deset video priča nastalih na kreativnoj radionici pisanja i snimanja u kojoj su, pod vodstvom Irene Delonge Nešić i Luize Bouharaoua, sudjelovale djevojke iz Doma za nezbrinutu djecu Miljenko i Dobrila i udruge Zlatno doba.
 
Kratki raspored događanja: 
 
petak, 12. rujna, 20:30
Večer za autorice
Pametnice, Sonja Tarokić, 20:30 
Ja sam svoj život posložila, Sonja Tarokić, 21:00
Kokoška, Una Gunjak, 21:30
 
subota, 13. rujna, 20:30
Što žena nauči od žene 
(večer pričanja priča i otvoreni mikrofon)
Sudjeluju: Boba Đuderija, Aleksandra Kardum i svi koji se odvaže 
Gost iznenađenja
 
nedjelja,  14. rujna, 20:00
Priče u koje vjerujemo 
Projekcija video priča i razgovor s autoricama i mentoricama. 
Lokacija: Caffe bar Galerija, Galerija umjetnina, Kralja Tomislava 15 
 
Lokacija: Caffe bar Galerija, Galerija umjetnina, Kralja Tomislava 15 
 
Program je realiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.