Hrvatski radio

Radio Split

Blanka pobijedila i u Glasgowu

12.07.2014.

21:52

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Glasgowu s preskočenih 1,96 metara. Tim rezultatom stigla je do druge pobjede zaredom u ovom natjecanju, bila je najbolja i u Parizu prije tjedan dana, te se s 10 bodova izdvojila na vrhu redoslijeda visašica. Druga naša predstavnica Ana Šimić je s preskočenih 1.93m zauzela treće mjesto.

 

Vlašić je do 193 cm sve visine preskakala iz prvog pokušaja, kao i Amerikanka Inika McPherson, dok je Šimić 193 cm preskočila iz trećeg pokušaja. Letvicu na visini 1.96 m Šimić i McPherson su tri puta rušile, te je na zaletištu ostala samo Splićanka, koja je u svom trećem pokušaju uspjela ostvariti novu pobjedu u Dijamantnoj ligi, svoju ukupno 14. u karijeri.

Nakon što je osigurala pobjedu Vlašić je podigla letvicu na 2.01m čime bi izjednačila najbolji rezultat u svijetu ove sezone Ane Čičerove, ali nije bila uspješna.

Nakon pet natjecanja visašica ove sezone u Dijamantnoj ligi vodi Vlašić s 10 bodova, druga je Šimić sa sedam, dok je treća Ruskinja Marija Kučina sa šest.

REZULTATI:

vis:
1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 1.96m
2. Inika McPherson (SAD) 1.93
3. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1.93

REDOSLIJED U DIJAMANTNOJ LIGI:
1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 10
2. ANA ŠIMIĆ (HRV) 7
3. Marija Kučina (Rus) 6

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.