Hrvatski radio

Radio Split

Mechanic Slave, Osječanin s adresom u Berlinu u emisiji Jezgra Radio Splita

29.05.2022.

13:10

Autor: Klubska Scena

Dj Mechanic Slave Igor Kuna

Dj Mechanic Slave Igor Kuna

Foto: Alan Mornar / Klubska Scena

Mechanic Slave, Osječanin s adresom u Berlinu pravog imena Igor Kuna, vlasnik je izdavačke kuće Red Section Records i rezident programa Resilience Berlin. Njegov snažan utjecaj na tehno glazbu dolazi iz vremena 1999 - 2005. Godine 2005 kad se i sam uključuje u scenu s prvim izdanjima ,2007 otvara Red Section Records, kupuje prve gramofone i počinje svoj performans kao DJ.

Kroz višegodišnje bavljenje elektronikom i eksperimentiranje postao je prepoznatljiv svojim nepredvidljivim stilom koji se bazira na tvrđim zvukovima techna.

Njegova produkcija, label i master postali su podržani od gotovo svih nekadašnjih uzora a slušanost putem streama u 2020 prešla je 50 miliona slušanja.

Tijekom lockdowna razvio je svoj Live act performans s analognom opremom s kojim čeka svoje prvu priliku za nastup.

Kao umjetnik provodi sve svoje slobodno vrijeme izražavajući zvukovima svoja zapažanja i osjećaje iz privatnog života te ih poput slikara prenosi elektronskom glazbom publici 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

JEZGRA

Na valovima Radio Splita emitira se 60-minutna emisija elektroničke glazbe "Jezgra" Klubske Scene svaki petak u 23 sata, uz mikseve DJ-a-/selektora/autora hrvatske elektroničke glazbe. Jezgra je kao platforma nastala 2016. povodom 15 godina portala Klubska Scena serijalom edukativnih predavanja, izložbi, radionica, a evoluirala je i u radijsku emisiju. Klubska Scena je portal elektroničke glazbe i klupske kulture koji je pokrenut 2001. g. Ukoliko želite predstaviti sebe i svoj rad ili preporučiti nekoga javite nam se na jezgra@klubskascena.hr. Emisiju uređuje Alan Mornar.

Poslušajte u Slušaonici