Hrvatski radio

Radio Split

26. pjesnički susreti Dobrojutro more

02.08.2022.

14:46

Autor: Mladen Vuković

Plakat

Plakat

Foto: MH Podstrana / MH Podstrana

U srijedu 3. kolovoza počinje dvodnevni program 26.-e pjesničke priredbe Dobrojutro more, koju tradicijski organizira Matica hrvatska iz Podstrane za Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti. 

Program počinje u srijedu 3. kolovoza u Cindrovim dvorima u Strožancu u 20 sati i 30 minuta poetskom večeri Pohvala dobroti Enesa Kiševića.

Svečani program s dodjelom plakete Društva hrvatskih književnika Dobrojutro more Hrvoju Hitrecu bit će u četvrtak 4. kolovoza na ljetnoj pozornici u 21 sat u Staroj Podstrani. Svoje će stihove govoriti desetak pjesnika, a u glazbenom dijelu pjevat će mezzosopranistica Žana Marendić uz glasovirsku pratnju Harija Zlodre.

Prije toga će u 19:30 sati biti služena misa zadušnica za preminule pjesnike u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. U Čitovnici će u 20:15 sati biti otvorena izložba slika s motivima mora članova Likovne udruge Ante Kaštelančić iz Podstrane. 

 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.