Hrvatski radio

Radio Split

Advent u Kaštelima

29.11.2014.

11:57

Autor: RADIO SPLIT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugu godinu Grad Kaštela imat će svoj „Božićni grad“ u kojem će svoje trude i pripreme oko proslave Božića vrtići, škole, crkveni i gradski zborovi, klape, orkestri, KUD-ovi, dramske grupe kao i druge udruge iznijeti izvan okvira svojih ustanova te iste podijeliti s građanima grada Kaštela. Tako će djeca vrtića i škola predstaviti svoje programe, župni zborovi pjevati razne kolende, KUD-ovi, klape i zborovi održavati manje ili cjelovečernje koncertne nastupe.

PROGRAM

30. 11., nedjelja u 17 sati uz nastup župnog zbora iz Kaštel Novog pod vodstvom Marija Žuvele prvi put u Kaštelima upriličit će se paljenje prve adventske svijeće. Veliki adventski vijenac izradili su učenici i profesori SŠ Braća Radić. Od 15 do 18 sati održavat će se izložba adventskih vijenaca.

 

Svakog četvrtka od 1600 do 2000 sati, program na Brcu u Kaštel Starom usmjeren je na vrtiće i škole, dok su petak i subota od 1700 do 2100 sati rezervirani za koncert klapa, KUD-ova, župnih zborova i degustaciju kuhanog vina, fritula, kestena te ostalu gastro ponudu, a svoje rukotvorine izlagat će brojne udruge.  

 

Nedjeljni program odvija se kroz ostala Kaštela prema programu svakog Mjesnog odbora i udruga.

 

06. prosinca - Vlastiti pogon grada Kaštela postavit će borove u svih sedam Kaštela te u Rudinama i Radunu, a borove će okititi djeca Kaštelanskih vrtića, škola i  mještani. Istoga dana sveti Nikola u kočiji obići će sva kaštelanska mjesta i darivati djecu slatkišima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.