Hrvatski radio

Radio Split

11:04 / 10.10.2014.

Autor: Rodoljub Jović, Dijana Putnik

Aktivnosti "Mosta" za Svjetski dan beskućnika

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki broj Splićana odazvao se danas pozivu udruge MOST i iskoristio mogućnost posjeta Centru za beskućnike u Gundulićevoj ulici u Splitu. MOST-ov aktivist Dado Lelas naglašava kako je akcija organizirana u povodu Svjetskog dana beskućnika i u sklopu nacionalne kampanje „Dana otvorenih vrata prihvatilišta i prenoćišta“. U danu Otvorenih vrata prihvatilišta aktivisti MOST-a i ostalih hrvatskih udruga koje se bave problematikom beskućništva Svjetski dan beskućnika odlučili su provesti u Vukovaru…

Svjetski dan beskućnika danas je obilježen i u prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici, o kojem skrbi udruga Sveti Jeronim. Kaštelansko prihvatilište otvoreno je u prosincu prošle godine, a financira se uz pomoć gradova Kaštela i Solina. Kroz njega je u proteklih 10 mjeseci prošlo sedamnaest beskućnika, od kojih je dio našao zaposlenje i napustio prihvatilište, dio je smješten u ustanove za starije i nemoćne, a ostali i danas koriste usluge prihvatilišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.