Hrvatski radio

Radio Split

13:37 / 21.02.2014.

Autor: Vedra Očašić

Asfaltiranje arheološkog nalazišta u Domovinskoj ulici

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prometne gužve u splitskoj ulici Domovinskog rata "kod Općine", a koje nastaju zbog arheoloških iskopina na amfiteatru iz vremena cara Dioklecijana, prema najavama trebale bi nakon ovog vikenda postati prošlost.

U slučaju da sutra ne bude kiše, izvođač radova, splitski Cestar asfaltirat će tri zapadna kolnička traka, a konačna odluka o korištenju punog profila te ceste, te hoće li se nastaviti radovi arheologa na nalazištu znat će se u ponedjeljak nakon sastanka svih zainteresiranih: investitora Centar Brač, te konzervatora i Grada Splita.

Podsjećamo i na informaciju koju smo objavili u srijedu na našim valovima kako privođenje svrsi prometnice nije i konačno rješenje za ovo vrijedno arheološko nalazište, već se razmišlja i o većim zahvatima, kako na izmještanju prometnice, tako i na nalazištu koje gradske vlasti imaju namjeru učiniti pristupačnim svima kroz projekt arheološkog parka kojeg bi izgradili u suradnji s Ministarstvom kulture i uz pomoć sredstava EU-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.