Hrvatski radio

Radio Split

"Biraj biciklu" i u Kaštelima

09.09.2022.

09:01

Autor: Denis Šabić,Denis Krnić

Biraj biciklu

Biraj biciklu

Foto: HRT / HRT

Nakon Podstrane, Klisa, Dicma, Trogira i Dugopolja, zahvaljujući provedbi projekta „Biraj biciklu!“ sustav javnih bicikala postavljen je i u gradu Kaštela. Sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje sustava u ponedjeljak, 12. rujna u 11 sati, u Kaštel Lukšiću, pored plaže Glavice (Šetalište braće Butir).

U Kaštelima je postavljeno šest postaja, od Sućurca do Novog, sa 30 električnih i 30 klasičnih bicikala. Na otvaranju sustava javnih bicikala u Kaštelima prisutnima će se obratiti Denis Ivanović - gradonačelnik grada Kaštela, Toni Jerković - voditelj projekta i viši savjetnik u Službi za razvoj grada i Ivan Mamić, voditelj ključnih kupaca THT-a i predstavnik „Zajednice ponuditelja Nextbike i Hrvatski telekom“.

Ukupna vrijednost projekta „Biraj biciklu!“ je 13.609.435,83 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda sa 10.893.396,68 kuna, u sklopu ITU Poziva „Urbana mobilnost – Razvoj sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split“.

 

Biraj biciklu

Biraj biciklu

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.