Hrvatski radio

Radio Split

Blokiran Jadroplovov brod zbog duga Brodosplitu

26.02.2014.

13:59

Autor: VKI

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Temeljem odluke suda u Panami, danas je zaustavljen brod ''Peristil'' u vlasništvu Jadroplova zbog 18 milijuna dolara glavnice plus pripadajućih kamata koje Jadroplov duguje Brodosplitu za dva broda isporučena 2010. godine. Ta odluka će biti na snazi dok se ne položi bankovno, ili neko drugo zadovoljavajuće jamstvo podmirenja 'Brodosplitovih' potraživanja prema Jadroplovu. Uprava Brodosplita u svom priopćenju još napominje da su svi dosadašnji pokušaji da se taj slučaj riješi sporazumno propali, te da je Brodosplit bio spreman ne naplatiti pripadajuće ugovorne kamate. Evo što je kazao predsjednik uprave Brodosplita Darko Papo:

Tvrtka Jadroplov objavila je da je Brodosplit bez upozorenja ishodio privremenu mjeru zaustavljanja broda "Peristil" u luci u Panami, tvrdeći da se radi o nezakonitom zaustavljanju. U Jadroplovu vjeruju da će uspjeti osloboditi "Peristil" od privremenog zaustavljanja i nastalu materijalnu štetu nadoknaditi od Brodosplita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.