Hrvatski radio

Radio Split

Brač dobio deset osposobljenih gerontodomaćica!

20.09.2022.

13:30

Autor: Denis Šabić,Poduzetnički centar Aktiva

Brač dobio gerontodomaćice

Brač dobio gerontodomaćice

Foto: Poduzetnički centar Aktiva / Poduzetnički centar Aktiva

U općinskoj vijećnici Općine Selca, u ponedjeljak, 19. rujna s početkom u 18.30 sati održana je završna konferencija projekta “Zaželi - program zapošljavanja žena u općini Selca” na kojoj su predstavljeni rezultati projekta koji se proteklih 16 mjeseci provodio u ovoj bračkoj općini.

Ovim projektom, čiji je nositelj Općina Selca, zaposleno je 10 žena s područja Općine Selca koje su se posljednjih godinu dana brinule za ukupno 70 osoba starije životne dobi ili nemoćnih osoba. Svakom krajnjem korisniku osigurana je i dostava paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština, svaki mjesec tijekom godine dana. Dodatno, novozaposlenim ženama osigurano je i obrazovanje i osposobljavanje za poslove gerontodomaćice, a uvjerenja o osposobljenosti dodijeljena su im upravo na završnoj konferenciji.

Posebno veseli činjenica kako se projekt nastavlja i u drugoj fazi - naime, općina Selca je pred potpisom drugog ugovora za provedbu projekta “Zaželi - program zapošljavanja žena u općini Selca 2” kojim će se nastaviti pružati ova visokovrijedna usluga koja se pokazala iznimno korisna i potrebna, ne samo u Selcima, nego na području čitavog otoka!

Brač dobio gerontodomaćice

Brač dobio gerontodomaćice

Foto: Poduzetnički centar Aktiva / Poduzetnički centar Aktiva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.