Hrvatski radio

Radio Split

Burna sjednica splitskoga Gradskog vijeća

02.10.2014.

14:12

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tijeku je 17. sjednica splitskog Gradskog vijeća.

Na sjednici splitskog gradskog vijeća u tijeku je rasprava o izvješću o radu gradonačelnika Baldasara.

Oproba na čelu s HDZ-om prozvala je gradonačelnika Baldasara kako do sada nije ispunio ništa od svojih predizbornih obećanja kao što je premještanje Prometove garaže, gradnja splitskog Metroa, te uređenje Žnjana i Starog placa.

Vijećnici su prethodno prihvatili izvješće o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine. Od planiranih prihoda je ostvareno 44% - tj. 324 milijuna kuna. Zakazale su investicije i prihod od komunalnog doprinosa, a što se tiče rashoda, najveći su problem ovrhe – rečeno je.  

Tomislav Gojo iz HDZ-a je rekao da je grad Rijeka u 6 mjeseci uprihodio 40 milijuna kuna više od Splita. Jedino je efikasno kaže zapošljavanje, a dodao je da je upravo sada u tijeku natječaj zapošljavanje četvero ljudi u Banovinu.

Gradonačelnik Baldasar odgovara rezultati će se tek vidjeti, a najviše ga muče dugovi iz daleke prošlosti.

Tijekom poslijepodneva se očekuje najzanimljivija točka o plodouživanju Turističke palače na rok od 30 godina, zbog koje je oporba, zbog navodnog pogodovanja već zatražila Baldasarovu smjenu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.