Hrvatski radio

Radio Split

Češku vilu ne prodati nego iznajmiti

18.02.2019.

14:56

Autor: Zrinka Bilandžić

Češka vila na viškom poluotoku

Češka vila na viškom poluotoku

Foto: - / -

Višani se ne mire s činjenicom da je Vlada prodala Češku vilu umjesto da ju je, kažu, kako se ranije najavljivalo, ustupila lokanoj zajednici - gradu Visu. Danas su konferenciju za novinare u Splitu održali bivši viški gradonačelnik Ante Acalinović i nezavisni vijećnik Siniša Brajčić.

Češka vila (bivšu vilu Topić) bi za 3 godine trebala postati luksuzni hotel, prema jedinoj ponudi koja je stigla na Vladin natječaj za prodaju, onoj tvrtke Vermeulen, vrijednoj 32 milijuna kuna.

Nakon desetljeća odsječenosti kojima su otoci Vis i Lastovo bili izloženi u bivšoj državi, uvijek nam se obećavala Češka vila, a postoji i ugovor iz 2013. godine kojim Vlada Visu dodijeljuje Češka vilu - kaže Ante Acalinović. 

Iako je, kaže, svjestan da se nakon prodaje Češke vile, kojom se Vlada hvali, sada teško može nešto promijeniti, moramo i dalje govoriti o tom nepravednom potezu, kaže viški nezavisni vijećnik Siniša Brajčić u razgovoru sa Zrinkom Bilandžić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.