Hrvatski radio

Radio Split

Cijene nekretninama stalno rastu

18.01.2023.

15:39

Autor: HRT; Radio Split

Split - nekretnine

Split - nekretnine

Foto: HRT; Radio Split / HRT

Cijene kvadrata stanova ili zemljišta za gradnju stalno rastu. U trećem tromjesečju prošle godine u Hrvatskoj su, objavio je Zavod za statistiku, u prosjeku porasle za 2,8 posto u odnosu prema prošlom kvartalu, te za gotovo 15 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.


Pogled na oglase posebno teško pada mladim obiteljima koje žele riješiti stambeno pitanje bilo da je riječ o novogradnji ili već izgrađenom stanu ili kući. Kontaktirali smo mladi par iz Omiša koji već godinu dana traži stan u Omišu gdje su cijene, kaže nam mladić koji je zamolio da bude anoniman, otišle u nebesa:

Cijena stana Omiš

Cijene ovise o ponudi i potražnji, inflaciji, nedostatku građevinskih zona ali i kamatama na kredite. Što se prošle godine na tržištu nekretnina događalo na širem splitskom području - razgovarali smo sa Slavkom Radmanom Livajom iz agencije Nekretnine Radman:Radman stanovi

Hoće li ulazak u euro zonu i Šengenski prostor dovesti više stranih kupaca, koji se stanovi najčešće traže i koja je prosječna cijena za kupnju stana trenutačno u Splitu - pitali smo posrednika iz tvrtke Nekretnine Lav promet Marka Plazonju, koji je ujedno i dopredsjednik grupacija posrednika u prometu nekretnina pri Županijskoj komori Split:

Nekretnine Plazonja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.