Hrvatski radio

Radio Split

Grad Split pomaže učenike s posebnim potrebama

04.09.2014.

15:44

Autor: Mirjana Maroević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Reagirajući na medijske napise kako splitska gradska uprava nema dovoljno sluha za angažiranje pomoćnika u nastavi učenika s posebnim potrebama, priopćenjem se oglasila pročelnica gradske Službe za obrazovanje i znanost Ines Milina - Ganza. Ističe da Grad godinama financira rad osobnih pomoćnika za učenike s težim motoričkim oštećenjima, te za slijepe ili slabovidne učenike, a odabir osobnih pomoćnika za rad s pojedinim učenicima s teškoćama obavlja osnovna škola koju pojedini učenik pohađa. Za tu namjenu iz gradskog proračuna izdvojeno je oko 500 tisuća kuna.

U priopćenju se podsjeća da se grad Split odazvao pozivu Ministarstva obrazovanja RH o dostavljanju prijedloga za osiguranje asistenata i prijavio projekt „S pomoćnikom mi je korak u školi lakši“, kojim je obuhvaćeno 53 učenika. Iako je projekt uspješno prošao faze vrednovanja i imao urednu projektnu dokumentaciju – ipak nije prihvaćen. U  priopćenju naglašavaju da gradska uprava neovisno o tome nastavlja financirati rad osobnih pomoćnika za učenike s težim motoričkim oštećenjima, te za slijepe ili slabovidne učenike, a novac za angažman osobnih pomoćnika osigurat će u svom proračunu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.