Hrvatski radio

Radio Split

Hrvatskim ribarima 8,7 milijuna eura

17.03.2014.

15:49

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskoro natječaji za pripremu projekata za koje EU hrvatskim ribarima na korištenje daje 8,7 milijuna eura.

Cilj Operativnog programa za ribarstvo za programsko razdoblje 2007. do 2013. je konkurentan, moderan i dinamičan sektor ribarstva i akvakulture, što se želi ostvariti kroz prilagodbu ribolovne flote, modernizaciju, povećanje proizvodnje i jačanje održivosti akvakulture te kroz unaprijeđenje sustava podrške administraciji, istaknuto je na današnjem predstavljanju programa.

Hrvatska je danom pristupanja u EU dobila mogućnost korištenja sredstva u okviru Europskog fonda za ribarstvo (EFR) u iznosu od 8,7 milijuna eura, podsjetila je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

" Ukupna financijska alokacija za prvih šest mjeseci članstva iznosi 11,6 milijuna eura, od čega 8,7 milijuna eura iz EFR-a i 2,9 milijuna eura iz nacionalnog proračuna s mogućnošću iskorištenja do 31. prosinca 2015. godine. Financijska alokacija Europske komisije u obliku predujma u iznosu od 25 posto (oko 2,1 milijun eura) uplaćeni su Republici Hrvatskoj 23. prosinca prošle godine" kazala je Španjol.

Najavila je i kako će uskoro biti raspisani prvi natječaji za pripremu projekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.