Hrvatski radio

Radio Split

HSLS-ovci se sjećaju Vlade Gotovca

06.12.2014.

14:54

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Imotski HSLS-ovci zapalili su svijeće i položili vijenac ispred biste Vlade Gotovca u Imotskom, obilježivši tako sutrašnju, 14. godišnjicu smrti velikog pjesnika, esejista i političara te utemeljitelja Hrvatske socijalno-liberalne stranke.

Vlado Gotovac svoj je cijeli životni vijek posvetio borbi za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Za vrijeme komunističkog režima u dva je navrata osuđen za protudržavno djelovanje te odslužio 6 godina zatvora. Koncem 80-ih godina prošlog stoljeća aktivno se uključio u politički život Hrvatske kao osnivač HSLS-a.

- Vlado Gotovac je ostavio neizbrisiv trag u Hrvatskoj, Gotovčevo ime, načela, vjerodostojnost i djela pamtit će se stoljećima. Njegovi govori su često puta bili proročanski, a neki i danas aktualni – kazao je Toni Garac, predsjednik Mladih HSLS-a i član Predsjedništva stranke.

 

Ulica Vlade Gotovca u Splitu?

Mladi liberal grada Splita simbolično su Facebookom proširili slike na kojima drže natpis „Čuvam Hrvatsku od niskosti i mržnje“, znamenitu rečenicu Vlade Gotovca.

Splitski ogranak HSLS-a je putem svog vijećnika u Gradskom vijeću u proceduru uputio zahtjev Komisiji za nazive ulica i trgova da se na taj način oda počast Vladi Gotovcu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.