Hrvatski radio

Radio Split

Istraga nad Nevenkom Bečić zbog utaje poreza

15.03.2014.

08:26

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski sud u Splitu pokrenuo je istragu protiv saborske zastupnice Nevenke Bečić, sestre Željka Keruma, koja je obnašala dužnost predsjednice Gradskog vijeća Splita u prošlom mandatu. Riječ je o odluci o kaznenoj prijavi koja je protiv Nevenke Bečić podignuta prije četiri godine zbog sumnje u utaju poreza od 2,9 milijuna kuna. Porezna uprava prijavila je Nevenku Bečić kao u to vrijeme odgovornu osobu tvrtke Kerum d.o.o., i to zbog korištenja jahte Joke. Brod je bio registriran na tvrtku, a poreznici su sumnjali da Željko Kerum ne plaća, kao privatna osoba, tvrtki korištenje jahte u svoje osobne svrhe. Na taj način razrezali su im spomenuti iznos poreza, a protiv Nevenke Bečić podnijeli kaznenu prijavu. Splitski sud je, međutim, zaključio kako nema dovoljno osnova za pokretanje istrage, pa je spis otputovao na Vrhovni sud koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Porezna uprava prijavila ju je prije četiri godine kao odgovornu osobu tvrtke Kerum d.o.o., i to zbog korištenja jahte Joke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.