Hrvatski radio

Radio Split

Josipović i Grabar-Kitarović u drugom krugu

29.12.2014.

14:17

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednička utrka ušla je u drugi krug. Prema privremenim, neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, aktualni predsjednik, SDP-ov kandidat Ivo Josipović, tijesno je pobijedio u prvome krugu, slijedi ga HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, koja za njim zaostaje samo 1,24 posto. Josipović je osvojio 38,46 posto glasova, a Grabar-Kitarović 37,22 posto. Na izbore je izašlo malo više od 47 posto upisanih birača. Ivan Sinčić iz Živog zida osvojio je 16,42 posto, a Milan Kujundžić iz Hrvatske zore 6,30 posto glasova.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji pobijedila je Grabar Kitarović s 39 posto glasova, dok je Josipović dobio 29 posto. Ivan Sinčić je treći s 15, a Milan Kujundžić četvrti s 13 posto glasova.

U Gradu Splitu najbolji rezultat je ostvario Josipović s 36 posto, dok je kandidatkinja HDZ-a osvojila 32 posto glasova. U Kaštelima je Kitarović pobijedila s 45 posto, dok je Josipović dobio 22 posto glasova.

Kandidat Milan Kujundžić je u Imotskom ostvario najbolji rezultat. Osvojio je 46 posto glasova, Kitarović je druga s 39 posto dok je aktualni predsjednik dobio tek 7 posto glasova Imoćana.

 

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je izjavio da je zadovoljan jer je Josipović ostvario najbolji rezultat u gradu Splitu. No kaže, očekivao je ukupnu razliku veću od 1,2 posto

A predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je izrazio zadovoljstvo rezultatom u prvom krugu. Pozvao je birače Milana Kujudžića da podrže Grabar-Kitarović.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.