Hrvatski radio

Radio Split

Kako pomoći poplavljenima?

19.05.2014.

07:28

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I splitski Crveni križ organizira prikupljanje pomoći te pozivaju građane da doniraju prikladnu hranu, obuću, odjeću, higijenske potrepštine i deke. Kako Split pomaže unesrećenima, bilježi Miranda Hrabar.

Donacije se primaju u prostorijama društva, Viška 2, te Ruđera Boškovića 28 od 8 do 20 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti i na telefon 494-981.

Najjednostavniji način davanja novčanih priloga je telefonski poziv na broj 0609011.

-----------------------

 

Akcija „Studenti Splita za Slavoniju" provoditi će se do petka. Pomoć za stanovnike Slavonije će se moći donijeti u Studentski dom Kampus, Studentski dom Hostel, restoran na Ekonomskom fakultetu, restoran na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, kantinu Libar (ex. Index u gradu), kantinu "Stop" na FESB-u te u kantinu na Pravnom fakultetu.

 

------------------- 

Gradski kotar Žnjan organizira prikupljanje pomoći za poplavljena područja. Kotarske prostorije u Stonskoj 2 su na raspolaganju za prikupljanje pomoći kao sabirni centar i to u vremenu od 8:00 do 14:00h. Prikupljene stvari će biti predane u Crveni križ.

Što prikupljati: 
HRANA I VODA - flaširana voda, konzervirana hrana, mlijeko u prahu, dječja hrna, gotova jela, hrana za dijabetičare, čajevi, brašno, ulje, tjestenina, kava, šećer
LIJEKOVI I HIGIJENSKA SREDSTVA - paketi prve pomoći, toaletni papir, sapun za ruke, pelene za jednokratnu upotrebu, sapun za ruke, pasta za zube, šamponi i gelovi, vlažne maramice
PRIBOR ZA ČIŠĆENJE - pribor za jelo, maske za prašinu, krpe, spužve, ubrusi, četke, rukavice
Molimo na pakete napisati sadržaj.

--------------------

Donacije žrtavama katastrofalnih poplava u Hrvatskoj mogu se uputiti:

  • uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08* (primjer internet uplate i opće uplatnice)
  • pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**
  • on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

**Telefonski operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.