Hrvatski radio

Radio Split

Kreće kanalizacijski sustav Kaštela - Trogir

04.03.2014.

15:42

Autor: VKI

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Agencija EKO Kaštelanski zaljev ishodila je Uporabnu dozvolu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za zajedničke objekte Kanalizacijskog sustava Kaštela – Trogir čime se omogućuje puštanje sustava u rad. To su Hidrotehnički tunel Čiovo, Podmorski ispust s difuzorskom sekcijom, Podmorski prijelaz Divulje – Čiovo, Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Divuljama s gravitacijskim kolektorom i regulacijom potoka Slanac.

Ukupna vrijednost investicije Kanalizacijskog sustava Kaštela – Trogir je oko 615 milijuna kn, a puštanjem u rad tog kanalizacijskog sustava omogućava se priključenja kućanstava za koja se podnosi zahtjev investitoru Vodovodu i kanalizaciji.

U ovom trenutku na Centralni sustav za pročišćavanje otpadnih voda spojeno je ukupno 15 crpnih stanica; 11 s područja grada Kaštela te 4 s područja grada Trogira. Nakon tretmana otpadnih voda koje se prikupljaju u Divuljama kroz difuzor Podmorskog ispusta završavaju u vodama Splitskog kanala, 2.200 m od uvale Orlice na dubini od 60 m.

Agencija EKO Kaštelanski zaljev nastavit će se baviti realizacijom sekundarne kanalizacijske mreže i taj će priojekt kandidirati za kohezijske fondove EU. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.