Hrvatski radio

Radio Split

Lokomotiva će se podići do subote u podne

12.09.2014.

17:45

Autor: Dijana Putnik, Radio Split

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Željeznički promet između Zagreba i Splita u prekidu je od sinoć od 19:05 sati nakon što je na pruzi Zagreb - Split prije Kaštela iskočio brzi vlak, nakon što je naletio na veliki kameni odron od olujnih kiša. Nakon što se lokomotiva sutra vrati na obnovljenu prugu, željeznički promet mogao bi biti uspostavljen u popodnevnim satima.

Cijeli dan tehničke službe Hrvatskih željeznica su na mjestu izletanja vlaka između Labina Dalmatinskoga i Kaštela Starog, u blizini tunela Križljak i obavljaju očevid, a radnici HŽ-a usitnjuju kamenu gromadu, ravnaju teren i ispravljaju oštećenu prugu. Oko 15 sati iz Zagreba je stigla 120-tonska dizalica koja će sutra do podne podići lokomotivu – kaže nam ravnatelj regionalnog centra Jug HŽ Infrastrukture Slavko Šerić.

Na mjestu nesreće danas su bili i članovi uprave HŽ-a, Ivan Vuković odbacio je optužbe Sindikata strojovođa da uprava nije dala Hitnoj službi da odmah pristupi mjestu nesreće. U ovu prugu se nije ulagalo otkad se otvorila, a zadnjih dvadesetak godina nije ni održavana, pa ćemo ove godine uložiti oko milijardu i dvjesto tisuća kuna u ovakve zapuštene pruge kako bismo poboljšali sigurnost prometovanja – najavio je Ivan Vuković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.