Hrvatski radio

Radio Split

Na jedan sat - ugasite svjetla!

29.03.2014.

13:57

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mnogi hrvatski gradovi i ove će se godine, gašenjem svjetla na jedan sat, počevši od 20.30 pridružiti najvećoj globalnoj volonterskoj akciji - Sat za planet Zemlju.

Osmi je to put da se građani svijeta ujedinjuju u mraku, kako bi se zajedno prisjetili važnosti očuvanja našeg planeta. U našoj se zemlji -  akcija provodi. U mraku će večeras u našemu Gradu biti: katedrala te Medvedgrad, nadalje; dubrovačke zidine i Stradun, splitska Riva s južnim pročeljem Dioklecijanove palače, Poljana pape Ivana Pavla II. u Zadru, Makarska rivijera, središte Drniša, Metkovića, Novog Vinodolskog, Labina, Varaždina...

Akciji će se pridružiti i hrvatski nacionalni parkovi s posebnim programima. U NP-u Brijuni priređen je poseban program, cijena ulaznice je 25 kuna. U 11.30 iz Fažane kreće brod za Veliki Brijun, a od podneva počinju radionice za djecu na temu: zašto je važno čuvati prirodu, okoliš i energiju. NP Krka je u Sat za planet Zemlju uključen svojom akcijom Znanjem do očuvanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.