Hrvatski radio

Radio Split

Naplaćivanje za 609 parkirnih mjesta na Sućidru i Mertojaku

13.11.2021.

07:17

Autor: RS

Parkiralište na Sućidru (Foto Split parking)

Parkiralište na Sućidru (Foto Split parking)

Foto: - / -

Od 1. prosinca 2021. započinje naplata parkirališta u javnim garažama u Krležinoj ulici u gradskom kotaru Sućidar te u Ostravskoj ulici u gradskom kotaru Metrojak. Nakon što je izvođač garaže u Ostravskoj otklonio tehničke nedostatke, stekli su se uvjeti za primopredaju investitoru,

Gradu Splitu, dok su na garaži u Krležinoj zbog neodržavanja bili potrebni popravci kako bi građevina bila u potpunosti uporabljiva.

Naplata se uvodi sukladno odluci i zaključku Grada Splita o održavanju i upravljanju kojim su navedene garaže dane na upravljanje gradskom komunalnom društvu Split parking d.o.o. Tijekom studenog, Split parking d.o.o. će postaviti sustav video nadzora, automate za naplatu, označiti parkirna mjesta i postaviti dodatnu prometnu signalizaciju.

Ulično parkiralište – javna garaža Sućidar u Krležinoj ulici raspolaže s ukupno 304 parkirna mjesta, a ulično parkiralište – javna garaža u Ostravskoj ulici raspolaže s ukupno 305 parkirnih mjesta.

Naplata će se odvijati sukladno cjeniku III. zone za ulična parkirališta u Gradu Splitu. Osim na automatima, parkiranje je moguće platiti putem SMS-a i Split parking aplikacijom.

Mjesečna pretplata za stanare iznosi 90 kuna, dok je pretplata za pravne osobe ili vlasnike obrta 160 kuna.

Pozivaju se zainteresirani stanari i pravne osobe gradskog kotara Sućidar i gradskog kotara Mertojak da podnesu zahtjev za izdavanje povlaštene parkirališne karte i to putem online obrasca na web stranici: https://www.splitparking.hr/parkiralista

Dodatne informacije mogu se zatražiti upitom na e-mail adrese ostravska@splitparking.hr i sucidar@splitparking.hr ili na telefon 021/644-711 radnim danom od 8:30 do 14:30 sati - izvijestili su iz Split parkinga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.