Hrvatski radio

Radio Split

Natječaj za obnovu fasade i stolarije

16.07.2014.

13:44

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvoren je natječaj za obnovu i izmjenu fasade i stolarije na obiteljskim kućama u Splitu. Traje do 11. kolovoza a Grad Split u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon toga će odobriti valjane zahtjeve kojima će se povećati energetska ušteda domaćinstava. Može se prijaviti više intervencija istovremeno, primjerice, izrada energetskog pregleda i energetskog certificiranja i ugradnja plinskih kondenzacijskih kotlova ili drugi zahvati koji povećavaju energetsku učinkovitost.

Pojedinom kućanstvu će se nepovratno sufinancirati do 50% ukupne vrijednosti opravdanih troškova, odnosno maksimalno 37.500 kuna. Od toga će 30 tisuća kuna sufinancirati Fond, a 7 i pol tisuća grad Split. Te će se novačne transakcije obavljati putem dva kupona - Vrijednosnog kupona za opremu i radove te Vrijednosnog kupona za izradu energetskog pregleda i certifikata, izravno  izvođaču radova.

Vlasnik obiteljske kuće morat će  osigurati svoj dio novca u visini od  50 % ukupnih,  prihvatljivih troškova.

Izrada pripremne i projektne dokumentacije nije opravdan trošak. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.