Hrvatski radio

Radio Split

Osobe s invaliditetom teško

05.12.2014.

15:13

Autor: Ivona Jakić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Djeca s teškoćama u razvoju i studenti osobe s invaliditetom još uvijek nemaju jednak pristup obrazovanju u Hrvatskoj, iako su posljednjih godina učinjeni značajni pomaci kako bi se ta populacija ravnopravno uključila u sustav obrazovanja. Zakoni su tu, ali se ne poštuju". Pokazali su to rezultati istraživanja koje je proteklih 15 mjeseci provodio Hrvatski savez guhoslijepih osoba "Dodir. Istraživanja su predstavljena danas u Splitu, na okruglom stolu u organizaciji splitske Udruge osoba s invaliditetom.

Cilj projekta bio je steći bolji uvid u socijalnu uključenost djece s teškoćama i studenata u obrazovni proces, odnosno utvrditi koliko su oni zadovoljni postojećim modelima potpore. Rezultati istraživanja mogu poslužiti kao smjernice za razvoj budućih inkluzivnih standarda u srednjoškolskom obrazovanju i modela potpore studentima s invaliditetom – istaknula je Tatjana Uzun, voditeljica projekta koji je financiran iz europskih fondova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.