Hrvatski radio

Radio Split

Otvorena 16. Splitska tiromola

11.12.2021.

17:23

Autor: Foto klub Split

Otvorenje izložbe

Otvorenje izložbe

Foto: Miroslav Lelas / Foto klub Split

U Galeriji fotografije Fotokluba Split sinoć je otvoreno 16. izdanje Splitske.tiramole s fotografijama mladih splitskih autora, uz prigodne riječi Maje Prgomet, u ime Splitskog portala i Fotokluba Split i Dade Lelasa, predsjednik udruge MoST.

Na natječaju koji je raspisala Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal" ove se godine odazvalo 62 autora/ica mlađih od 30 godina, a na izložbi možete pogledati 77 fotografija od 34 odabranih autora/ica. Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je višestruko nagrađivani fotoreporter Zvonimir Barišin.

Izložba fotografija "Splitska.tiramola", prvi put je priređena prije 16 godina i od samog početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije snimljene su u Splitu, a autor na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan.

"Splitska.tiramola" i ovog puta ima humanitarni karakter jer sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe prodavat će se (uz dozvolu autora) na 20. humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge MoSt, 18. 12. 2021.(subota) na splitskoj Rivi s početkom u 9 h, u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć korisnicima/ce, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike/ce. Sva sredstva prikupljena ovogodišnjom akcijom bit će namijenjena korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničkih soba u Centru za beskućnike. Ako ne stignete u subotu na Rivu, fotografije možete izravno kupiti u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Locastica, a što se sve "suši" na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 27. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografija Fotokluba Split.

Mole se posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških uputa za vrijeme boravka u Galeriji.

Popis autora i autora: Andrea Topić, Anđela Vukas, Anica Vlastelica, Ante Odak, Ante Roca, Barbara Čolak, Egon Ivković, Ema Carević, Frane Brboleža, Ivana Lozančić, Ivana Matković, Klara Milavić, Kristina Orlić, Lisa Vulić, Lucija Pavlović, Luka Mladinić, Mare Birkeš, Marija Pralija, Mario Mehuljić, Marita Bulimbašić, Marko Ugrčić, Martina Sabljić, Maša Pešo, Matej Jakeljić, Miroslav Lelas, Nina Leleković, Pablo Neo del Castillo Ružić, Paula Brčić, Paula Perišin, Pave Pilić, Roko Birimiša , Romina Pazarac, Tea Poljak i Ula Reić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.