Hrvatski radio

Radio Split

Psihologinja Martina Mršić dobitnica volonterske nagrade, učenici pokrenuli digitalni portal Kontaš

07.12.2022.

14:59

Autor: Miranda Hrabar

Profesorice Komercijalno-trgovačke škole u našem studiju

Profesorice Komercijalno-trgovačke škole u našem studiju

Foto: Miranda Hrabar / HRT

Martina Mršić, psihologinja i voditeljica volonterskog kluba u splitskoj Komercijalno-trgovačkoj školi dobitnica je nagrade „Davor Belaić”, koja joj je uručena u Splitu na 22.proslavi Međunarodnog dana volontera u organizaciji volonterskog centra Udruge „MI-Split”. Nagrada „Davor Belaić” dodjeljuje se koordinatorima volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama s područja četiriju južnohrvatskih županija, a ove godine ostala je u Splitsko-dalmatinskoj županiji zahvaljujući Martini Mršić koja je u svojoj školi koordinirala brojnim humanitarnim akcijama i na taj način pozitivno utjecala na razvoj volonterstva među svojim učenicima i kolegama. 


Učenici Komercijalno-trgovačke škole nisu samo prepoznati i vrijedni volonteri ili dobitnici Oscara humanosti. Naime, pokrenuli su i digitalni portal „Kontaš” s kojeg s ponosom ističu rubriku „Djeluj”, a uz Tik-tok, Instagram i Youtube izgleda da će zavladati i radijskim medijskim prostorom. Za taj dio i „kontaš novinare” zadužena je profesorica hrvatskog i talijanskog jezika Ivana Čota, koju smo, uz nagrađenu psihologinju Matrinu Mršić, ugostili u našem programu:

Kontaš ekipa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.